surfen in de vakantie in friesland.

Leeuwarden Oldehoofsterkerk Oldehove
ballonfeesten joure friesland
harlingen visserijdagen
zeearend lauwersmeer marnegebied
skutsje sielen
kano varen friesland
kazematten

Activiteiten in de buurt van vakantieverblijf Klein Kahool

Friesland is een geweldige provincie om vakantie te vieren. Bij watersport- en natuurliefhebbers staat Friesland bekend om de Friese Meren, de Waddenzee en de Waddeneilanden. Daarnaast heeft Friesland ook het nodige te bieden op het gebied van cultuur, kunst, musea, theater en muziek. Een beknopt overzicht van wat u allemaal in de omgeving van Boerderij Groot Kahool kunt ondernemen is hieronder vermeld.


Oude stedentocht naar Dokkum en Leeuwarden

U kunt in de omgeving naar de steden Dokkum en Leeuwarden. Dokkum is een stad met ongeveer 13.000 inwoners. Dokkum is één van de Friese Elf steden en geniet internationale bekendheid omdat in 754 Bonifatius in de omgeving van Dokkum werd gedood. Omdat 754 de eerste keer in de geschiedenis is dat Dokkum wordt genoemd heeft men dit jaar als stichtingsjaar van Dokkum gekozen. De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot in de Romeinse tijd. Toen woonden er al mensen op de plek waar nu de Oldehove staat. De Oldehove (Fries: Aldehou) is een scheve kerktoren in Leeuwarden die nooit is afgebouwd.


Evenementen in de omgeving

In de omgeving van Boerderij Groot Kahool vinden veel evenementen plaats die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn om van dichtbij mee te maken. Bijvoorbeeld de Ballonfeesten in Joure, het Skûtsjesilen, de Sneekweek en de Harlinger Visserijdagen.


Water de schaatssport

Eén van de bekendste tochten van de wereld is de Elfstedentocht. In al de steden uit de tocht kunt u de sfeer van schaatsen proeven. Als u van water houdt is in de omgeving het Lauwersmeer te vinden. Een schitterende omgeving vol vogels en natuur. Ook is het mogelijk om kano te varen in de omgeving van Veenwouden. Hier zijn diverse verhuurders van Kano's te vinden. Het strand van Makkum biedt u gelegenheid tot uitwaaien of een frisse duik en in Makkum zelf is het Makummer aardewerk volop te koop.


Historie en authentieke verhalen

Als u wilt ontdekken hoe het leven en werken op het Friese platteland in de 19e en 20e eeuw is geweest, is de Aldfaers Erf Route een spannende ontdekkingsroute in de Zuidwesthoek van Friesland. Het is een unieke tocht langs diverse plaatsen met authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Wilt u meer weten over hoe het Friesland verging in oorlogstijd, dan is het Kazemattenmuseum op de afsluitdijk een mooie plaats om te bezoeken. Het museum geeft informatie over de Slag om de Afsluitdijk bij de Duitse aanval op Nederland in 1940. Een aantal van de bunkers zijn toegankelijk voor het publiek.


Dokkum Waag in Friesland
Zeilen

Wat biedt Groot Kahool

Groot Kahool in Ferwert biedt een ruim vakantiehuis voor 6 personen met grote tuin. Dicht tegen de dijk van de Waddenzee aan, torent Groot Kahool boven het Friese land uit. Het gerieflijke gastenverblijf genaamd Klein Kahool is omgeven door een ruime tuin waarin privacy gegarandeerd is.

Adres gegevens

Boerderij Groot Kahool
Kahoolsterlaan 2
9172 AN Ferwert
Ferwerderadiel (FR)
Nederland
Telefoon: +31 6 103 82 456

Links en wetenswaardigheden

Groot Kahool in het Monumentenregister
Kop-hals-romp boerderij
De Friesland agenda
Groot Kahool op Erfgoedlogies.nl
Ontdek de Waddenzee
Noard-Fryslan Butendyks

Locatie op Google Maps

kaartje in google maps

Website ontwerp door Jaho