vakantie op de boerderij in een huisje in friesland.

In de rustige tuin kunt u heerlijk een boek lezen tijdens uw vakantie.
Voor een korte of lange vakantie of weekendjeweg bent u bij ons aan de kust van Noord Nederland welkom.
In de groene omgeving van Klein Kahool in Ferwerd voelt u zich thuis op vakantie.

Omgeving vakantieverblijf Klein Kahool

Dicht tegen de dijk van de Waddenzee aan, met vanaf de dijk zicht op Ameland, torent boerderij Groot Kahool statig boven het vlakke Friese landschap uit. In de winter bevolken grote aantallen wilde ganzen het land rondom de boerderij en ook de rest van het jaar is dit bij uitstek de plek waar allerlei soorten (trek)vogels zich thuis voelen. Vlakbij Groot Kahool hebben zich fazanten genesteld en zijn er reeën te vinden. Kortom, een wandeling is puur genieten.


Wandelen en dagtochten in omgeving Friesland

In het uitgestrekte kwelderlandschap achter de dijk, het Noorderleeg, is het prachtig wandelen. Het landschap hoort bij het Nederlandse Waddengebied en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Door landaanwinningswerken is er buitendijks een groot complex aan zomerpolders ontstaan die nu weer vrijgegeven zijn aan de natuur. Het natuurgebied is grotendeels aangekocht door het Fryske Gea die landschapsexcursies organiseert in het kweldergebied. Het Noorderleeg is een eldorado voor de vogelliefhebber omdat je er in alle rust vogels kunt bekijken.

De gezellige stad Leeuwarden en het historische stadje Dokkum liggen vlakbij. Maar ook dagtochten naar Ameland en Schiermonnikoog, of op een klein uur rijden de Zeehondencrèche in Pieterburen, zijn moeiteloos te ondernemen.


interieur weekendje weg huisje in noord nederland

Wat biedt Groot Kahool

Groot Kahool in Ferwert biedt een ruim vakantiehuis voor 6 personen met grote tuin. Dicht tegen de dijk van de Waddenzee aan, torent Groot Kahool boven het Friese land uit. Het gerieflijke gastenverblijf genaamd Klein Kahool is omgeven door een ruime tuin waarin privacy gegarandeerd is.

Adres gegevens

Boerderij Groot Kahool
Kahoolsterlaan 2
9172 AN Ferwert
Ferwerderadiel (FR)
Nederland
Telefoon: +31 6 103 82 456

Links en wetenswaardigheden

Groot Kahool in het Monumentenregister
Kop-hals-romp boerderij
De Friesland agenda
Groot Kahool op Erfgoedlogies.nl
Ontdek de Waddenzee
Noard-Fryslan Butendyks

Locatie op Google Maps

kaartje in google maps

Website ontwerp door Jaho